preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vijesti iz školstva
03.04.2020. 15:52
Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja predstavila je u petak, 3. travnja, Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu namijenjene učiteljima, nastavnicima i profesorima, ali dijelom i roditeljima, starateljima i učenicima.

02.04.2020. 07:52
Važne informacije za strukovne škole, nastavnike i učenike te ustanove za obrazovanje odraslih
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je niz važnih informacija koji se odnose na funkcioniranje sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, organizaciju virtualne nastave te same Agencije.

Vijesti s CARNetovog portala
06.04.2020. 08:26
Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja predstavila je u petak, 3. travnja, Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu namijenjene učiteljima, nastavnicima i profesorima, ali dijelom i roditeljima, starateljima i učenicima.

03.04.2020. 09:05
Video upute za korištenje Google alata za nastavu od kuće
Podučavanje od kuće zahtijeva drugačiji pristup od učenja u školi. Kako bi olakšali trenutačnu situaciju, Google je pripremio seriju video uputa koje vam mogu pomoći u korištenju Google for Education alata za nastavu od kuće.

03.04.2020. 09:01
Nova aplikacija dostupna za instalaciju na tablete iz projekta Škola za život
U Mobile Device Management sustav (MDM) je dodana nova aplikacija – Cisco Webex Meetings. Webex je alat za organiziranje virtualnih predavanja koji uključuje video, audio, chat i whiteboard komunikaciju.

01.04.2020. 08:46
Raspored nastave na daljinu
Na CARNET-ovim mrežnim stranicama objavljen je popis poveznica na kojima možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

31.03.2020. 18:08
Upute za korištenje Google alata u nastavi na daljinu
U sklopu G Suite for Education usluge svim učiteljima, nastavnicima i učenicima dostupni su brojni alati za učinkovitiju komunikaciju i online suradnju.

Vijesti

NASTAVA NA DALJINU

Poštovani roditelji i dragi učenici,

pred nama je tjedan u kojemu ćemo se osvrnuti na ono što smo kroz protekle tjedne nastave na daljinu uradili.

Ovaj tjedan vaši će učitelji s vama manje obrađivati novo gradivo, a više se baviti ponavljanjem. Učenici koji nisu riješili sve svoje zadatke imat će ovaj tjedan priliku nadoknaditi zaostatke. Na taj ćemo način završiti ovaj period prilagodbe i privikavanja na online nastavu i pripremiti se za ono što je pred nama - novo gradivo i provjeravanje i ocjenjivanje vaše aktivnosti i znanja.

Do sada ste se svi već trebali uključiti u rad svojih virtualnih učionica i svladati početne zapreke. Za sve probleme koje i dalje imate, ponovo vas molim, obratite se svojim učiteljima. Oni će vam pomoći u rješavanju problema.

Dosadašnji izostanci i nerješavanje zadataka nisu uzimani niti tretirani kao nerad i nepohađanja nastave, ali će se (posebno kod onih koji svoje zadatke neredovito rješavaju, traže pomoć od učitelja, a kada im se objasni što treba uraditi nestanu i ne riješe zadatak) od sljedećeg tjedna bilježiti kao izostanak s nastave.

Poštovani roditelji, vaša se uloga u praćenju rada vaše djece povećala. Znamo da niste svi dovoljno vješti, nemate potrebna znanja (ipak, niste vi učitelji), a poneki niti vremena , ali ako vaše dijete nije riješilo zadatak koji je dobilo za pojedini predmet vi ćete morati opravdati njegov izostanak. Za svaku nejasnoću koju vi ili dijete imate, obratite se učitelju koji će vam biti na raspolaganju u dogovoreno vrijeme.

Nije izgledno da ćemo se brzo vratiti u naše klupe zato moramo prihvatiti ovakav način rada bili mu skloni ili ne.

Moram iskoristit priliku i pohvaliti sve one koji marljivo rješavaju svoje zadatke, a posebno one koji sada postižu bolje rezultate nego u redovitoj nastavi. Oni će biti pohvaljeni i od svojih učitelja i razrednika u učionicama.

Pred nama su proljetni praznici.

Nastavu ovaj tjedan imamo do petka 10.4.2020. Od petka do srijede 15.3. 2020. traju naši proljetni praznici. Nastava počinje u četvrtak 16.4. 2020. godine.

Prilika je to da se svi malo odmorimo i predahnemo.

Želim vam svima puno strpljenja, ustrajnosti i uspjeha u radu.

 

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 6. 4. 2020. 11:14

OBAVEZA UKLJUČIVANJA U RAD VIRTUALNIH UČIONICA

Poštovani roditelji,

dva tjedna uhodavanja u nastavu na daljinu su prošla.

Na stranicama škole ili od razrednika i učitelja informatike dobili ste i možete još uvijek dobiti pomoć oko uključenja u virtualne učionice.Više nema razloga za neaktivnost i nerad.

Od sljedećeg tjedna će se svako neuključivanje u nastavu i neizvršavanje zadataka bilježiti i na primjereni način sankcionirati. Odgovornost za rad i izvršavanje zadataka koje vaše dijete dobije je na vama. Svima nam je ovo nova situacija koja nije ugodna i zahtjeva puno veći angažman od svih nas. Imajte u vidu da je sve to za dobro vaše djece.

Na prvom je mjestu očuvanje zdravlja svih vaših ukućana, ali ovaj dio nikoga ne ugrožava. Sve što je potrebno uraditi djeca dobiju u uputama koje im daju nastavnici. Nikuda ne moraju ići. Tablete ste dobili što znači da imaju alat za rad. Molim vas, ozbiljno shvatite svoju ulogu u njihovom školovanju u ovome trenutku.

Sve će ovo proći, vratit ćemo se u svoje prave razrede, a do tada želim vam svima najprije zdravlje, a onda strpljenje i ustrajnost

 

                                                                                                           Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 27. 3. 2020. 11:49

Odluka o zaduženjima, rasporedu rada i utvrđivanju uvjeta za rad kod kuće nastavnog osoblja Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 20. 3. 2020. 09:38

Poništenje natječaja

Na temelju naputka Ministarstva znanosti i obazovanja poništava se natječaj za učitelja/ icu tjelesne i zdravstvene kulture.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 20. 3. 2020. 09:32

Yammer - prvi koraci

Na poveznici ispod omogućeno vam je upoznavanje s korisničim sučeljem društvene mreže YAMMER. 

YAMMER

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 16. 3. 2020. 21:19

Društvena mreža Yammer

U linku ispod nalaze se osnovne upute za prijavu na društvenu mrežu Yammer pomoću office365 sustava.

 

YAMMER 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 15. 3. 2020. 16:49

eTwinning projekt Šetnja Europskom avenijom

Učenici šestih razreda s učiteljicom povijesti Marijom Perković posjetili su Osijek u sklopu aktivnosti vezanih uz eTwinning projekt Šetnja Europskom avenijom. Učenici su učili o secesiji na izložbi u Staroj pekari, vođenoj šetnji Europskom avenijom, upoznali Viktora Axmanna koji je pričao o gradnji kina Urania i Sakuntala parku. U projektu su surađivali s Osnovnom školom Franje Krežme iz Osijeka koja je bila i domaćin ovoga susreta. Druženje učenika završeno je radionicom u njihovoj školi na kojoj su učenici izrađivali suvenire sa secesijskim motivima. Učenici naše škole predstavili su Osječanima vinkovačku secesiju te razmjenili znanja, dojmove i želje za ponovnim susretom.

Više fotografija nalazi se u Foto-galeriji. :)

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 25. 3. 2020. 17:33

OBAVIJEST PRETPLATNICIMA ČASOPISA

Poštovani,
zbog obustave nastave u školama i mjera zaštite uslijed koronavirusa, Školska knjiga nije u mogućnosti isporučiti časopise pretplatnicima. Čim se situacija normalizira, pretplatnici će dobiti sve brojeve u tiskanom obliku.
Do tada (a nadamo se što skorije) na poveznici URL: https://www.skolskiportal.hr/nastava-na-daljinu/kao-podrska-ucenju-na-daljinu-smib-i-modra-lasta-dostupni-su-svim-ucenicima/ možete pronaći digitalne inačice časopisa, koji su dostupni svim učenicima. Trenutno su objavljeni brojevi za ožujak, a na istom linku objavit će se i sljedeći broj pa si spremite link.
Ako želite i dalje, bez obzira na situaciju, primati tiskane brojeve časopisa, molim vas javite se na mail: salopek.17@gmail.com ili na broj 0981357391. S tim da troškove dostave na kućnu adresu plaćate vi.
Navedeno se ne odnosi na pretplatnike koji su časopise i inače dobivali na kućnu adresu. Isporuka prema njima odvija se na uobičajen način.
Za sve dodatne informacije slobodno mi se obratite.
  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 24. 3. 2020. 14:04

OBAVIJEST RODITELJIMA BUDUĆIH PRVOŠKOLACA

Poštovani roditelji budućih prvoškolaca,

Zbog novonastale situacije, pregledi liječnika školske medicine i sve ostale aktivnosti u vezi upisa djece u prve razrede osnovne škole, odgađaju se do daljnjeg. Pravovremeno ćete biti obaviješteni o svemu. Hvala na razumijevanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Kordić  datum: 19. 3. 2020. 13:41
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju