2021-11-02 11:47:49

Različiti, pa što? Erasmus + projekt (Tenerife)

U sklopu našeg projekta „Različiti - pa što ?“, koji se financira sredstvima Europske Unije naše učiteljice- učitejica razredne nastave, Katarina Baraban, i učiteljica engleskog i njemačkog jezika, Luana Jurić posjetile su jedan od kanarskih otoka - Tenerife. Tamo su u San Cristobal de la Laguna pohađale tečaj pod nazivom “Managing a diverse classroom – Facing upcoming challanges”

Tečaj je organizirala agencija Europass Teacher Academy, a na samome tečaju učiteljice su proširile svoja znanja u području inkluzije, o radu s djecom s poteškoćama i koja se školuju po posebnim programima. Tečaju su prisustvovali i učitelji iz drugih europskih zemalja, te je odlazak na tečaj ujedno bio i prilika za razmjenu iskustava i ostvarivanje kontakata za neke nove, buduće, projekte.

Tenerife - jedan od najljepših kanarskih otoka koji vas u svakom pogledu ostavlja bez daha. Smješten na istom merdijanu kao i Florida i Karibi, pripada Španjolskoj iako je otok udaljen 1500 km od obale i bliži je afričkoj obali i Maroku. Tenerife je najveći španjolski otok, dom vulkana Teide, visokog 3718 metara, što ga ujedno čini najvišim vrhom u Španjolskoj. Na vrlo plodnom tlu otoka uzgajaju se banane potom agrumi, bademi, rajčice, duhan, vinova loza i žitarice. Glavni grad Tenerifa je Santa Cruz de Tenerife.

Fotografije možete pogledati ovdje.


 


Osnovna škola Vođinci