2021-11-15 13:06:56

Erasmus + ( Barcelona)

U sklopu našeg projekta „Različiti - pa što ?“, koji se financira sredstvima Europske Unije naša  nastavnica Luana Jurić prisustvovala od je 09.-14. kolovoza tečaju "We Are All Special”: Inclusion and Support for Students with Special Needs In and Out of the Classroom" u Barceloni. Tečaj je organizirala agencija Europass Teacher Academy, a bio je posvećen djeci s teškoćama i posebnim potrebama.

Na tečaju je nastavnica proširila svoje znanje te naučila nove strategije za poučavanje djece teškoćama i posebnim potrebama, a imala je priliku surađivati i razmjenjivati iskustva s kolegama iz  drugih europskih zemalja. Tečaj je obogaćen radionicama prilagođenim djeci s teškoćama. Slobodno vrijeme nastavnica je  iskoristila za upoznavanje kulturoloških, povijesnih i turističkih destinacija, ali i druženje s kolegama iz drugih zemalja, u svrhu razmjene iskustava i primjera dobre prakse.

Barcelona, glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Urbano područje grada se proteže izvan granice gradske uprave na područje oko 803 km² i ima preko 4.200.000 stanovnika, što ga čini šestim metropolskim područjem u Europi.

Barcelona je smještena u maloj obalnoj nizini nedaleko od francuske granice u podnožju planine Collserola.

Barcelona je danas važno kulturno središte i jedna od vodećih turističkih destinacija s bogatom kulturnom baštinom. Barcelona je, nakon Pariza, Londona i Rima četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

Fotografije možete pogledati ovdje.

 

Mag. educ. philol. angl. et germ. Luana Jurić

 


Osnovna škola Vođinci