preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Državna smotra u Opatiji

Članovi učeničke zadruge „Spretne ruke“ OŠ Vođinci iz Vođinaca  sudjelovali na XXIII. Državnoj smotri  učeničkog zadrugarstva

               „Zadrugari“ na Državnoj smotri učeničkog zadrugarstva

 

Dvadesettreći puta u organizaciji HUUZ-a organizirana je Državna smotra učeničkog zadrugarstava. Ovoga puta Smotra je održana u Opatiji u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Od gotovo tristo učeničkih zadruga koje djeluju u osnovnim školama diljem zemlje, na županijskim je smotrama izabrano njih šezdeset i šest koje su dobile čast, kao najbolje, predstavljati svoju školu i županiju.

Sa područja naše županije tu su čast dobile dvije učeničke zadruge – „Zadrugari“ OŠ Vođinci iz Vođinaca  te članovi učeničke zadruge Industrijsko obrtničke škole iz Županje. Uz ove dvije na smotri su, kao gosti izlagači, sudjelovali i članovi učeničke zadruge „Mladost“ iz Bošnjaka, a članovi Zadruge „Matija Gubec „ iz Jarmine imali su pokaznu radionicu.

Učeničku zadrugu „Zadrugari“ iz Vođinaca uspješno su predstavljale tri sekcije prikazujući tako samo dio  aktivnosti kojima se članovi sekcija UZ bave tijekom godine. Na izložbenom prostoru izlagani su radovi sekcije zlatoveza, čiji su eksponati ove godine bili tematski organizirani i vezani uz ženu – ženska torba i sve što se u njoj nalazi (kozmetička torba, torbica za mobitel, rokovnik…). Uz radove ove sekcije izloženi su i radovi sekcije „Spretne ruke“ koja izrađuje nakit i uporabne predmete; sekcije  „Mali kreativci“ koji se bave ukrašavanjem predmeta salvetnom tehnikom, te proizvodi sekcije za izradu pripravaka od začinskog i ljekovitog bilja.

Na smotru je išlo pet učenica – Anamarija Puškarić, Ana Lajtman, Verena Šućurović, Blanka Cindrić i Magdalena Novalić i  voditeljice sekcija Marija Petričević, Ivana Rihter i Katica Gudelj, a voditeljica  UZ Marija Levanić bila je članica državnog povjerenstava.

Izložbeni prostor UZ „Spretne ruke“ zapažen je među posjetiteljima čemu svjedoči vrlo dobra posjećenost , a kako je izložba prodajnoga karaktera, dobar dio proizvoda je prodan čime su prikupljena sredstva za daljnji rad.

Najzapaženiji je bio proizvod sekcije za izradu pripravaka od začinskog i ljekovitog bilja – začinske soli koji je dobio i nagradu u vidu priznanja  za najproizvod UZ.

Sudjelovanje na ovakvim i sličnim smotrama prilika je da se upozna sa novim tehnikama, da se dobiju ideje i poticaj za novi rad, stoga se veselimo novoj školskoj godini i svemu što ćemo u njoj novo naučiti i napraviti.

 

 

                                              Katica Gudelj, prof. hrv. jezika

 
preskoči na navigaciju