preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

                       KREATIVNA KOMUNIKACIJA U OŠ VOĐINCI

 

 

                  Učeničke zadruge su uvijek bile nositeljem kreativnosti školske ustanove. Veliko je blago imati mogućnost podijeliti tu kreativnost s drugima, osjetiti stvarnost na drugačiji način, u nekim novim svjetovima. Umjetnost se ne može naučiti, umjetnost postoji u nama svima, ali naravno, umjetnost je potrebno motivirati.

                   To je cilj učeničkih zadruga i njihovih voditelja i voditeljica. Probuditi u učenicima želju za stvaranjem maštovite stvarnosti koja će razvedriti i njihov i naš svijet. Zato je Osnovna škola Vođinci i njezina učenička zadruga „Zadrugari“ bila domaćinom radionice koja je okupila voditelje i suradnike učeničkih zadruga.

            Program je započeo uvodnim riječima Marije Levanić, profesorice iz OŠ Vođinci, koja je ujedno i voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća za učeničko zadrugarstvo. Pozdravila je  sudionike ovog skupa i naglasila da se suradnja učeničkih zadruga na ovom području ne bi mogla ostvariti da nije dobre komunikacije. I sami znamo da učeničke zadruge ovise o svojim voditeljima. U ovom postmodernističkom vremenu, u kojem je tehnologija ušla u sve aspekte čovjekova života, moramo se okrenuti onomu što nas razlikuje od ostalih bića na ovom svijetu – a razlikuje nas jedino -  komunikacija.

      Vezano uz temu komunikacije, Mirjana Levanić, mr. informatike, održala je  predavanje „Razvoj komunikacijskih vještina“  u kojem je na  jasan način objašnjeno sporazumijevanje na razini učenika i nastavnika,a tu vještinu možemo primijeniti i na bilo koji odnos unutar školske ustanove.

     To je bio dobar uvod za početak radionica. Budući da u ovo vrijeme iščekujemo Božić, radionice su bile upućene upravo Božiću. Također, gosti iz učeničkih zadruga su izložili svoje božićne radove s učenicima kako bi izmijenili međusobno maštovite prijedloge.

         Naglasak je ovih radionica bio na prirodnim materijalima i na njihovu iskoristivost.

Prvu su radionicu pod nazivom „Božić – vrijeme darivanja – izrada božićnih ukrasa“ održali       tajnica HUUZ-a, dipl. ing. Blanka Dragojević i Marija Levanić, profesorica prirode u OŠ Vođinci, koristeći prirodnu vunu za izradu anđela, pčelinji vosak za izradu božićnih ukrasa i svijeća, papir za dekorativne motive na prozorima. Druga je radionica „Etno motivi u koži“ voditeljice međužupanijskog stručnog vijeća za učeničko zadrugarstvo za srednje škole Božice Pandurić bila posvećena privjescima i različitim torbicama od kože, a preuzeti su motivi sa  muškog prsluka šokačke narodne nošnje, tzv. kožužaka. 

            Sudionici su dobro prihvatili kreativne radionice i napomenuli da će ih sigurno primijeniti u svojim aktivnostima s učenicima. 

            I mi domaćini smo zadovoljni tijekom radionice, još je jedna radionica u osnovnoj školi u Vođincima probudila vrtloge ideja vještih i strpljivih ruku.

Ivana Jurić, šk. knjiž.

Više fotografija u FOTOGALERIJI

 

Priloženi dokumenti:
Razvoj komunikacijskih vjestina.ppsx
preskoči na navigaciju