preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vođinci

 

 

    Kako godine prolaze, ova učenička zadruga broji sve više sekcija.Sve dok učenici sa zanimanjem sudjeluju u Zadruzi, sve do tada će ona i postojati. Učenici u ovim sekcijama ostvaruju svoj dašak kreativnosti, usmjeruju svoju energiju na vrijedne vještine i motiviraju se za uspješnije radne navike.

Rad Učeničke zadruge OŠ Vođinci odvija se kroz aktivno djelovanje u grupama:

 

  • VEZILJE
  • ZLATOVEZILJE
  • CVJEĆARSKA SEKCIJA
  • MALI KREATIVCI
  • MLADI ARANŽERI
  • MLADI VRTLARI
  • SPRETNE RUKE
  • SEKCIJA ZA IZRADU PRIPRAVAKA OD LJEKOVITOG BILJA

      Sekcija „Mladi vrtlari“ je osnovana 2005. godine, broji oko 30 učenika iz nižih razreda. Učenici se uče o sadnji i okopavanju, pripravljanju i primjeni bioloških sredstava za gnojenje i zaštitu biljaka.

      Sekcija „Mali kreativci“ broji oko 15-ak članova koji u svojem kreativnom radu koriste suvremene tehnike oslikavanja, kao što je decoupage. Mlada je sekcija, osnovana ove godine.

      Sekcija „Mladi aranžeri“ izrađuju aranžmane od suhog i živog cvijeća te izradom  slika i čestitki od prešanog cvijeća.

      Voćarska i vinogradarska sekcija je osnovana 2005. godine. Petnaestak se članova brine o pripremi tla za sadnju voća, uče se o načinima razmnožavanja i zaštiti voća od nametnika.

      Likovna sekcija je sekcija od oko 30 članova. Najviše se učenici uče preciznosti izrađivanja predmeta od različitih materijala kao što su svijećnjaci, lampioni, čestitke i nakit.

      Sekcija „Spretne ruke“ djeluje od 2008. godine i obuhvaća učenike od 5. do 8. razreda. Najviše izrađuju ukrasne predmete – ogrlice, narukvice, naušnice od različitih materijala.

      Sekcija za izradu pripravaka od ljekovitog bilja  od 15 članova ove godine je osvojila nagradu u vidu priznanja za najproizvod – začinske soli  na opatijskoj Državnoj smotri učeničkih zadruga. Izrađuju pudere, losione, med, sirup, vino, čaj, biljne masti, mirisna ulja i još uvijek ne prestaju tražiti nove načine izrade pripravaka.

      Sekcija „Zlatovezilje“ je najstarija sekcija Zadruge, u kojoj 20 učenika rado sudjeluje, a obnavlje tradicijske tehnike izrade zlatoveza.

      „Vezilje“ je sekcija osnovana 1995. godine i okuplja djevojčice petih i šestih razreda, a bave se najviše vezenjem vune na platnu.

      Cvjećarska sekcija je započela s radom 2002. godine kako bi osvježila prostor unutar i izvan školske zgrade. U školskom vrtu raste 90 vrsta cvijeća, 40 vrsta drveća i grmlja. U nizu mnogobrojnih nagrada ova je sekcija osvojila prvo mjesto za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske, 2010. godine su dobili priznanje za kontinuirano održavanje ljepote školskog parka.

 

Priloženi dokumenti:
clanak, sknovine.doc


CMS za škole logo
Osnovna škola Vođinci / Slavonska 21, HR-32283 Vođinci / os-vodjinci.skole.hr / ured@os-vodjinci.skole.hr
preskoči na navigaciju